Acasa - nuciilui madalin

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

13 iulie 2020

Acasa


Acasa la mine la Padina Mica din jud Mehedinti ,alaturi de impresionanta mea cultura de nuci din gama : Geoagiu 65 .

ÃŽn pepinieră nucii stau 2 – 3 ani È™i în funcÈ›ie de vigoarea creÈ™terii li se poate forma coroana înainte de plantarea în livadă sau după plantare. De reÈ›inut, că cel mai bun material de plantat îl constituie pomi de 2 – 3 ani, a căror prindere este mult mai uÈ™oară decât a pomilor mari.

Scoaterea nucilor din pepinieră și plantarea lor trebuie să se facă numai primăvara. Aceasta întrucât rădăcinile nucului sunt foarte friabile și se rup cu ocaziascoaterii din toamnă, când pământul este în general uscat. În cursul iernii cu exces de umezeală, rădăcinile putrezesc ușor, astfel că prinderea este greoaie și mulți pomi pier ulterior.

De aceea este mai sigură plantarea de primăvară. Aceasta cu atât mai mult cu cât nucii pornesc vegetația mult mai târziu decât majoritatea speciilor pomicole. Plantând îndată ce condițiile de afară permit, se poate asigura o prindere de 100%.

Alegerea locului pentru plantarea nucului 

CondiÈ›ia principală pe care trebuie s-o îndeplinească terenul destinat plantării nucului este lipsa brumelor târzii de primăvară È™i a celor timpurii de toamnă. Se va alege totdeauna expoziÈ›ia care este cea mai apărată de vânturile dominante, cu deosebire iarna, È™i pe cât posibil se vor prefera expoziÈ›iile sudice, sud – vestice sau sud – estice.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad