Si vorbim doar despre 1 singur hectar cultivat!
Ideideafaceri iti propune sa cultivi o planta speciala, nepretentioasa,
perfect adaptata solului si climei din tara noastra si care prezinta un
avantaj colosal: este foarte bogata in insulina, functionand deci ca un
remediu natural atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea
diabetului! Si nu numai!
Concret, este vorba despre castravetele amar,
un fruct exotic care a patruns de doar cativa ani in Romania, dar care a
starnit deja un interes enorm atat in randul agricultorilor, cat si al
consumatorilor.
Motivele acestui interes se leaga de:
1) proprietatile sale curative (piata e, deci, asigurata);
2) conditiile facile de cultivare (ai nevoie de un teren de doar cateva sute de mp);
3) pretul mare de valorificare a productiei.
Un castravete amar de doar 50 g se vinde cu 5 lei, ceea ce inseamna un
pret de 100 de lei/kg! Il poti cultiva chiar si pe balcon!
Ti-am starnit interesul?
Demareaza si tu aceasta afacere, mai ales ca piata este inca la
inceput. Iti trebuie doar un teren de dimensiuni reduse plus
informatiile cuprinse in lucrarea Cultura castravetelui antidiabet,
un ghid complet pe care ti-l ofera editura noastra. Ghidul contine TOT
(fara exagerare!) si este exact ce iti trebuie pentru a desfasura
aceasta activitate simpla si plina de satisfactii!
Castravetele amar sau momordica
este o planta din familia bostanoaselor, foarte bogata in insulina,
care creste bine in sere, iar vara - pe terasa, balcon sau in
apartament. De la planta se folosesc atat fructul, cat si lastarii
tineri si frunzele – in salate sau in supe.
Se adapteaza foarte bine solului si climatului din tara noastra. Se
planteaza in luna aprilie in partea de sud a tarii si in luna mai in
partea de nord, rezistand la temperaturi de pana la 14 grade. Pentru
coacere are nevoie de caldura, pana la 32 de grade. Este foarte
rezistenta la seceta, nu necesita irigare si nu are nici daunatori
naturali.
Cercetatorii vorbesc despre castravetele amar ca despre un adevarat
panaceu. El a fost numit, cum spuneam, ”insulina vegetala”, insa are si
efecte anti-tumorale dovedite si sustine functionarea unor organe
importante, precum ficatul sau fierea. Fructele se pot pastra in stare
proaspata pana la doua saptamani in frigider, se pot mura sau se pot
usca si macina cu rasnita, obtinandu-se pulbere.
De pe un hectar se pot obtine 40 de tone de castraveti amari si venituri de cca 250.000 de euro!
Castravetele amar se poate cultiva in camp, dar si in spatii protejate, adica in solarii.
Este o planta viguroasa, care creste mult, de aceea necesita sistem de
sustinere. Are o capacitate foarte mare de a face bolta in sere.
Important de precizat este ca aceasta planta rodeste foarte bine, fiind
putin mai tardiva decat castravetele comun.
O planta produce 20 de castraveti, a caror greutate variaza intre 50 si
300 de grame. Fructele sunt deosebite, avand o forma zgrunturoasa la
exterior. Cand ajung la maturitate, acestea creeaza o usoara explozie si
arunca semintele in afara fructului, asigurand prin aceasta
autoinsamantarea.
Nu este o planta pretentioasa, se poate cultiva si in sistem ecologic.
Are rezistenta sporita la seceta, spre deosebire de castravetele comun,
care este foarte sensibil. Dupa coacerea fructelor, care dureaza
aproximativ 3 luni, se pot recolta productii de pana la 40 tone pe
hectar. Ceea ce la un pret minim de 30 de lei/kg inseamna venituri de
peste 250.000 de euro!
Cultura castravetelui amar reprezinta o oportunitate uriasa,
deoarece productia la nivel national este destul de scazuta, aceasta
planta fiind destul de putin cunoscuta in Romania. De asemenea, si
potentialul financiar este urias: samanta se vinde cu 1 leu bucata,
kilogramul de castraveti cu 30-50 de lei, iar pulberea cu 1 leu gramul. Retine, te rugam! Castravetele amar este, cu siguranta, cea mai profitabila cultura agricola din Romania la momentul actual!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu